Project Manager

Job description

Anchormen groeit en daarom zijn we op zoek naar een project manager die het team komt versterken. Ben jij een gedreven, gestructureerde Project Manager met een commerciële mind-set? Dan is deze vacature je misschien wel op het lijf geschreven!


Wat ga je doen?

In jouw rol als Project Manager zal je collega’s ondersteunen bij projecten voor onze klanten, ben je betrokken bij interne projecten. De collega’s van Engineering, Data Science en Consultancy worden vooral enthousiast van inhoudelijke uitdagingen bij de klant, jij excelleert in het opzetten van een projectplan, het communiceren met stakeholders en het sturen op resultaat. Jij zorgt voor een helder overzicht, een strakke planning en je stelt de juiste vragen om de behoefte van onze klanten boven tafel te krijgen om je projectplan op te stellen.

Als Project Manager bij Anchormen bent je verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijk, van A tot Z en weet je de projectteams te sturen en enthousiasmeren. In je project portfolio hou je rekening met de projectplanning, budget en heb je altijd het overzicht. Je stelt je graag op als een volwaardige gesprekspartner voor management en operations.


Wie zijn wij?

Wij zijn Anchormen, data activators. Onze collega’s in Engineering, Data Science en Consultancy bouwen innovatieve technische dataoplossingen voor onze klanten. Anchormen is onderdeel van de Quint Group, een internationaal advies-, opleidings- en technologiebedrijf gericht op Digitale Transformatie.

Ons Anchormen team bestaat uit 50 personen uit 14 verschillende landen. Zij werken graag bij ons vanwege de uitdagende projecten, de goede ontwikkelingsmogelijkheden en de fijne werksfeer. Onze cultuur laat zich omschrijven als ondernemend, plat van structuur, informeel en toegankelijk.

Job requirements

Wat breng jij?

We vinden het belangrijk dat je als een inhoudelijke gesprekspartner voor interne stakeholders, directe collega's en klanten kan fungeren. Dat je goed kan schakelen tussen je verschillende werkzaamheden en je verschillende projecten. Ook bezit je overtuigingskracht en je weet van aanpakken.

Veel van onze projecten zijn op basis van Agile/Scrum en we zijn op zoek naar een project manager die ervaring heeft met verschillende project methodieken en die goed kijkt per project wat het beste past. Affiniteit met software ontwikkeling en affiniteit met projecten op het gebied van Data Engineering, Data Science maakt dat je goed in deze rol past.


Om succesvol te zijn in deze rol, heb je daarnaast:

 • Een afgeronde HBO opleiding
 • 5+ jaar ervaring als (IT) Project Manager
 • Je hebt ervaring met het managen van een project portfolio: verschillende projecten qua budget, complexiteit en aanpak
 • Je bent een regelaar pur sang, je regelt je zaken netjes en brengt structuur en kan tegelijkertijd prima je handen uit de mouwen steken voor wat hands-on werk
 • Ervaring met het opzetten en afstemmen van SLA’s is een grote plus
 • Je beheerst de Nederlandse & Engelse taal vloeiend (zowel in woord als in geschrift)

Ben je tot slot nou ook nog eens die project manager die het ook leuk vindt om met een commerciële blik naar nieuwe mogelijkheden in de toekomst te kijken, dan zien we graag je CV tegemoet!


Wat bieden wij?

Om te beginnen een top sfeer in een dynamisch, gedreven en innovatief bedrijf! Wij geloven niet in micro-management, maar geven onze mensen de vrijheid om zo optimaal te kunnen functioneren. Je komt te werken in het Project Management team; samen met je collega’s zorgen jullie voor succesvolle projecten en tevreden klanten.


Daarnaast:

 • Een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis & ervaring 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen o.b.v 40 fulltime dienstverband
 • Een jaarcontract, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband
 • Een bonusregeling afhankelijk van onze winst
 • Reiskostenvergoeding, telefoon en laptop
 • Pensioenregeling
 • Goede werk – privé balans
 • Leuk & ruim kantoor op IJburg, Amsterdam
 • Top koffie en dagelijks vers fruit
 • Thuiswerkmogelijkheden


Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op! Wij horen graag waarom je denkt dat je bij ons past. Heb je nog vragen over de vacature? Bel dan gerust even met Eva (Interim Recruiter) 0638148354.